Peter van Hooij

Spiritueel dichtkunstenaar

Esoterische christelijke poëzie

Arnhem 2017

De spirituele dichter Peter van Hooij (1972) is een solitair esoterisch christen. Hij is niet (meer) verbonden aan een instituut, groep of stroming. Peter werd katholiek opgevoed, maakte zich los van de kerk en verdiepte zich in het esoterische christendom. Zijn spirituele achtergrond in de westerse christelijke gnostiek klinkt door in zijn dichtkunst. Zijn spirituele dichtkunst is een weerspiegeling van een innerlijk schouwen op de natuur, de mens en het leven. Zijn doelgroep zijn de geïnteresseerden in de christelijke mystiek die, vrij van uiterlijke autoriteiten en beperkende dogma's, op hun eigen wijze spiritualiteit beleven. Het doel van Peter is om door middel van zijn gedichten mensen te inspireren en troosten. De gedichten kunnen tevens een aanzet zijn tot verdere verdieping. Peter schrijft zijn verbeeldende semantische poëzie (zowel met als zonder rijm) als een schilderij, met prachtige dubbele lagen, vanuit een kleurrijk palet van esoterische onderwerpen en ervaringen. Zijn gedichten nodigen uit tot contemplatie en meditatie. Meer gedichten volgen binnenkort. 

Op deze website worden regelmatig nieuwe gedichten van Peter van Hooij geplaatst. Al zijn gedichten zijn digitaal gedocumenteerd (op datum vastgelegd). Alle rechten zijn voorbehouden aan de auteur Peter van Hooij, volgens de auteurswet 1912. Niets mag (op welke wijze dan ook) worden gepubliceerd zonder voorafgaande, schriftelijke en ondertekende toestemming van de auteur.

U kunt per email op de gedichten reageren en delen wat het in u losmaakt. Peter heeft al veel prachtige en ontroerende reacties gekregen, die hij enorm waardeert. De reacties worden niet openbaar gemaakt. Er wordt discreet met de reacties omgegaan.

Email: petervanhooij@live.nl

Plaats gerust een link op uw social media:

www.petervanhooij.nl

(Facebook, Twitter, Instagram, Google+ of een ander social media platform)

Gelieve niet de tekst zelf te kopiëren en plakken. Wanneer u alleen een specifiek gedicht op uw social media wilt plaatsen, kopieer dan de URL van de betreffende webpagina en plak het op uw social media. Er komt dan een popup als hyperlink tevoorschijn op uw venster. Zo kunnen ook al uw vrienden het gedicht lezen. Uw vrienden mogen dan via uw social media de link delen.

Voorbeeld van een URL link:

Gedicht "Het verlaten strand"

http://www.petervanhooij.nl/page/gedicht1