Peter van Hooij

Dichter en kunstschilder

2017

Meer gedichten en schilderijen volgen binnenkort

Peter van Hooij (1972) is een authentiek autodidactisch kunstenaar. Hij is diepgaand geïnspireerd door de christelijke mystiek en meditatie. Deze meditatieve inspiratie schemert door in zijn schilderkunst en klinkt door in zijn dichtkunst. Zijn intrinsieke kunststijl is een weerspiegeling van een innerlijk schouwen op de natuur, de mens en het leven. Het doel van Peter is om door middel van zijn kunst mensen te inspireren en troosten.

Peter is een esoterisch christen. Hij werd katholiek opgevoed, maakte zich los van de kerk, verdiepte zich in de christelijke wezensmystiek volgens Meester Eckhart en leerde het centrerend gebed (contemplatieve meditatie). Deze spirituele achtergrond in de westerse christelijke traditie is de voedingsbodem voor zijn kunst.

Peter schrijft zijn verbeeldende semantische poëzie als een schilderij, met prachtige dubbele lagen, vanuit een kleurrijk palet van esoterische onderwerpen en ervaringen. Elk gedicht vertelt een verhaal dat het hart verwarmd en de ziel ontroerd. Zijn gedichten nodigen uit tot contemplatie en meditatie. Verscheidene gedichten van Peter zijn al gepubliceerd in diverse magazines.

In de schilderkunst werkt Peter puur intuïtief en improviserend zonder modellen, voorbeelden of schetsen. Hij laat zijn inspiratie spontaan uit zijn handen vloeien met acryl, gouache en ceracolla op canvasdoek of schilderskarton tot gestileerd figuratieve en meditatief abstracte beeltenissen. Van portretten tot landschappen. Van energiesferen tot symbolen. Zijn schilderijen schenken een aangename verwondering, warme ambiance en innerlijke rust. Verscheidene schilderijen van Peter hangen al bij particulieren.

Op deze website worden regelmatig nieuwe gedichten en schilderijen van hem geplaatst. Alle rechten zijn voorbehouden aan de auteur Peter van Hooij, volgens de auteurswet 1912. Niets mag (op welke wijze dan ook) worden gepubliceerd zonder voorafgaande, schriftelijke en ondertekende toestemming van de auteur.

 Email: petervanhooij@live.nl

Telefoon & Whatsapp: 0636258911